Előfizetői tartalom

Tovább enyhül a nyomás a magyar vásárlókon, de még nem most bontunk pezsgőt

Várhatóan tovább mérséklődött az infláció augusztusban, de még a 15 százalékos határ felett maradhatott – derül ki a Portfolio elemzői felméréséből. A trendben az üzemanyagárak emelkedése okozhat fejfájást, illetve a szolgáltatások áremelkedésére lehet érdemes továbbra is figyelni. Ugyanakkor ez sem sodorja majd veszélybe az év végi egy számjegyű infláció teljesülését.

Közeleg a Portfolio őszi gazdasági csúcskonferenciája, a Budapest Economic Forum. Vegye meg a jegyét még most kedvezményesen!

Tovább csökkenhetett az infláció

A júliusi 17,6 százalék után augusztusban is tovább csökkenhetett az infláció Magyarországon, vagyis folytatódhat az elmúlt hónapok tendenciája. A januári 25,7 százalékos csúcshoz képest így egyre nagyobb lehet a visszaesés, mostanra a legtöbb vásárló számára már talán érezhető az enyhülés.

A Portfolio által megkérdezett elemzők kivétel nélkül további jelentős csökkenésre számítanak, az előrejelzések 15,6 és 16,5 százalék között szóródnak. A szakemberek átlagosan 16,2 százalékos áremelkedési ütemre számítanak, ami

egyéves mélypontot jelenthet.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés