Előfizetői tartalom

Jöhet a pénzeső? Akár 200 ezer forint is járna az infláció miatt

Nettó 200 ezer forintos egyszeri bérkifizetés járulékmentesen, újabb minimálbér-emelés októbertől, esetleg az idei reálbér-visszaesést kompenzáló bérkorrekció jövő januártól. Ilyen és ehhez hasonló ötletek merültek fel az újraindult bértárgyalásokon a munkáltatók és a munkaadók között, mivel a legalacsonyabb keresetűeknél jelentős a fizetések vásárlóerejének csökkenése.

Szeptemberben újra tárgyalnak Már júliusban is volt egy előzetes egyeztetés, de a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma csak augusztus 30-án ülésezett hivatalosan. Ezen a tanácskozáson érdemi megbeszélést nem tudtak tartani a munkaadók, a munkavállalók és a kormány képviselői, mert a legfrissebb inflációs számok, prognózisok nem voltak ehhez a kezükben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés