Előfizetői tartalom

Bréking: két nagy napelemes bejelentést is tett Gulyás Gergely!

Egészen a szerdai Kormányinfó legvégéig kellett várni arra, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a lakossági napelemek betáplálási stopja feloldásáról, illetve a jövő évtől érvényes bruttó elszámolásról új és egyúttal rendkívül fontos bejelentéseket tegyen. Az első témában azt mondta, hogy január 1-től az ország csaknem teljes területén, 7-8%-nyi részt kivéve, feloldják a betáplálási stopot, a másodikban pedig arra tett utalást, hogy kb. 13 forintot kapnak majd a háztartási napelem tulajdonosok a bruttó elszámolás keretében a hálózatba betáplált villamosenergiáért 2024-től kezdve.

Éves szaldós téma A Kormányinfón egyrészt megismételte Gulyás azt a múlt pénteki bejelentést, miszerint az a háztartás, amely 2023. szeptember 7-ig jelentkezett az elosztóhálózat üzemeltetőjénél, hogy napelemet telepítene, még ő is az éves szaldó elszámolásba kerül a feltelepítéstől számítva tíz évig, ha a beruházás 2025. december 31-ig befejeződik. Egy ponton...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés