Előfizetői tartalom

Kegyetlenkedést hozott az új világ: kémszoftverek, túlhajszoltság, a home office vége

Nem mindenhol vált rugalmasabbá a munkavégzés a koronavírus-járvány hatására. Számos helyen még keményebbé vált a munka: kémszoftverekkel figyelik az embereket, akik még a szabadságukon is dolgoznak, míg máshol ragaszkodnak az irodai munkavégzéshez, illetve a túlórákhoz.

A digitális munkarendre történő átállás a világjárvány idején megnehezítette a túlhajszoltság kultúrájának felszámolását. A jelenlétre fókuszáló munkahelyi működési modell túlélte a pandémiát, sőt, gyakran csak még nagyobb terhet rakott a munkavállalók nyakába. Ez azonban nem jelenti, hogy örökre az életünk része marad.

A Covid-19 szinte egyik pillanatról a másikra munkavállalók milliói számára változtatta meg a munkához való hozzáállást, illetve azt a módot, hogy hogyan végezzék el feladataikat. Az elmúlt három évben sor került a karrierutak és az emberi, szakmai értékek teljes átértékelésére. Sok cégnél felszámoltak olyan berögzült hagyományokat, amelyek megakasztották a munkahelyi fejlődést és egyáltalán nem járultak hozzá az emberek kiteljesedéséhez. Ebben új világban sok munkavállaló kétségkívül megkapta azt, amire vágyott:

új módszerek bevezetésének és alkalmazásának lehetőségét, beleértve a rugalmas beosztást, a távmunkát vagy akár a rövidített munkahetet is.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés