Előfizetői tartalom

Nagy Márton: Nem lesz új bankadó, emelkedik az idei hiánycél, asztalon az üzemanyagár ügye

A növekedési és a stabilitási célok közötti harmónia megteremtése a kormány célja - mondta Nagy Márton a Portfolio-nak adott interjújában. A gazdaságfejlesztési miniszter a közgazdász vándorgyűlésen tartott előadása előtt elmondta, hogy a lakossági kamatstop két lépcsőben kerülhet kivezetésre, az ütemezése pedig a fogyasztás helyreállásától függ. Különadó-bevezetés és -emelés nem lesz, az állami cégeknél keletkező profit viszont elvonásra kerülhet.

Portfolio: Lesz új bankadó? Nagy Márton: Nem lesz. Én legalábbis nem támogatom és a Fidesz frakciója sem. Miért nem? A költségvetést úgy kell módosítani, hogy az ne hátráltassa a gazdasági növekedés helyreállását. Ehhez el kell kerülni, hogy a kiigazítási lépések és ennek gazdaságlassító hatásai oda-vissza érvényesülve spirálszerűen húzzák le a gazdaságot....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés