Előfizetői tartalom

Napelemes elszámolás: ez most a lényeg a viharos hetek után

Major András
A háztartási méretű naperőművek termelésére vonatkozó elszámolási szabályok kormányzati bejelentése átlátható helyzetet teremt és legfontosabb üzenete, hogy megszünteti a bizonytalanságot, amely a légből kapott hiedelmek és félreértések táptalaja volt eddig. Lehet, hogy kedvezőtlenebb lesz az elszámolási rendszer, mint eddig, de még így is sokkal jobb alternatíva, mintha fosszilis alapú energiarendszerre alapoznánk az életünket, így a HMKE-kapacitás bővülése a jövőben is folytatódni fog - véli Székely András, a meghatározó iparági szereplőnek számító Optimum Solar Home System Kft. ügyvezetője, tulajdonosa.

Izgalmas időszak után jutottunk el idáig Amint arról beszámoltunk, Lantos Csaba energiaügyi miniszter szeptember 8-án bejelentette, hogy az, aki szeptember 7. éjfélig jelezte az elosztóhálózati társaságnak háztartási méretű (HMKE) naperőmű telepítési igényét, és 2025. végéig befejezi a beruházását, a telepítéstől számított tíz éven át az éves szaldó elszámolási...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái