Előfizetői tartalom

Úgy zuhannak az áfabevételek, mint a kő - Ezért van bajban a kormány

A hazai gazdaságpolitika vezetői részéről a Közgazdász Vándorgyűlésen elhangzott kijelentések miatt ismét a figyelem középpontjába került a költségvetés helyzete. Jól látható, hogy már a költségvetésért felelős miniszter is látja, hogy nincs minden rendben. Ezt az álláspontot támasztják alá a péntek délelőtt megjelent részletes államháztartási adatok, amelyek azt mutatják, hogy az áfabevételek oldalán már nem kicsi a baj, hanem óriási.

A csütörtöki kormányzati nyilatkozatok alapján nagyon úgy tűnik, hogy a kormány is érzékeli az idei költségvetés esetében a beavatkozási kényszert. Legalábbis Varga Mihály pénzügyminiszter, aki felel a fiskális politikáért, megpendítette a beavatkozási lehetőségeket. A csütörtöki előzményekről ezekben a cikkeinkben írtunk: Kapcsolódó cikkünk 2023. 09. 21. Matolcsy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés