Előfizetői tartalom

Kegyetlen nagy pofont kaphatnak a kempingezők

Jelentősen drágul hamarosan a 3,5 tonna össztömeget meghaladó lakóautók útdíja, miután átkerülnek az e-matrica-rendszerből az e-útdíjba, ami azt jelenti, hogy nem lehet rájuk éves matricát venni, hanem minden gyorsforgalmi úton és minden fizető főúton fizetni kell a használat és a környezetvédelmi besorolás függvényében, illetve arányában. Mindez egy olyan időszakban, amikor a HU-GO rendszerben több hullámban emelkednek majd a díjak, és jelenleg még pontosan nem is lehet tudni, mennyivel. A lakóautó-bérlés eddig is a tehetősek utazási formája volt, így a szektor vélhetően kiheveri majd a drágulást.

A következő hónapokban több jelentős változás is lesz a hazai útdíjfizetési rendszerben, amely nem csak abban merül ki, hogy a rendkívül magas infláció miatt drágulni fog mind a személyautók, mind pedig a teherautók díja. Idén októberben 17,6 százalékkal emelkednek a megtett úttal arányos díjtételek, 2024. január 1-jétől teljesen új díjszámítási módszertant...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés