Előfizetői tartalom

560 ezer forint a bruttó átlagbér Magyarországon

Portfolio
Júliusban 559 ezer forintra nőtt a bruttó átlagbér Magyarországon a KSH friss adatai alapján, ami 15,2%-os béremelkedésnek felel meg. A bruttó keresetek emelkedése az elmúlt hónapokban lassult, ez azonban nem látható a rendszeres (jutalmaktól tisztított) fizetéseknél. Miután az infláció nyáron is meghaladta a bérek növekedését, így a keresetek vásárlóereje közel egy éve csökken. Augusztusban már stagnálás közelében lehet a reálbér, szeptembertől pedig némi növekedésre is van esély.

Az elmúlt hónapokban lassult a béremelkedési ütem Magyarországon. Júliusban már alig haladta meg a 15%-ot a bérnövekedés, miközben májusban még csaknem 18%-os dinamikát láttunk. Olyan alacsony bérnövekedést (a fegyverpénz torzító hatásától megtisztítva) utoljára tavaly nyáron mutattak az adatok, mint most. Mindez a Portfolio fix bázisú bérindexén is látszik. Júliusban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés