Előfizetői tartalom

Bemondta Gulyás Gergely, hogy mi a cél a benzinárnál - Hol állunk most ezzel?

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Kormányinfót tartott ma, ahol többek között az üzemanyagpiac helyzetével kapcsolatban is megszólalt. Elmondása szerint a kormány célja, hogy itthon ne legyen drágább a tankolás, mint a környező országokban, például Romániában vagy Szlovéniában. Adódik a kérdés, hogy jelenleg hol állunk a régiós rangsorban az üzemanyagárakat tekintve? Azt is elmondta Gulyás, hogy elképzelhető, hogy ismét az üzemanyagárstop bevezetésére fog sor kerülni - de hogyan vélekednek erről az iparági szereplők? Mi lehet az árstop alternatívája?

A cél: ne legyen drágább a benzin, mint a szomszédoknál

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Kormányinfót tartott ma, ahol többek között az üzemanyagpiac helyzetével kapcsolatban is hangzottak el felé intézett kérdések. Ezekre reagálva - konkrétumok elárulása nélkül - úgy fogalmazott, hogy a kormány célja, hogy itthon ne legyen drágább a tankolás, mint a környező országokban, például Romániában vagy Szlovéniában.

Nincs lélektani határ, ahol újra bevezethetjük az üzemanyagárstopot,

- mondta Gulyás, de elképzelhetőnek nevezte, hogy újra alkalmazzák ezt az eszközt, ami megfogalmazása szerint egy "rossz eszköz, de egy még rosszabb helyzet elérését hivatott megakadályozni".

Miől szól még ez a cikk?

  • Gulyás Gergely szerint a kormány célja az, hogy itthon ne legyen drágább a tankolás, mint a környező országokban.
  • Hogyan állunk most a régiós rangsorban? Drága a magyar benzin és a dízel?
  • Jöhet az újabb ársapka? Vagy létezik más megoldás is?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés