Előfizetői tartalom

Közel a magyar-ukrán alku, az OTP ügye is erre utal

Portfolio
Ma nem Brüsszelben, hanem Kijevben üléseznek az uniós külügyminiszterek és ukrán tisztviselők azt jelezték a Politico hétfő reggeli hírlevelének, hogy közel az előzetes alku a magyar és ukrán kormány között az Európai Békekeret 500 millió eurós részletének kifizetéséről, amelyet eddig egyedül Magyarország blokkolt az OTP ukrajnai listázása miatt.

A tisztviselők jelzése szerint a két kormány egy olyan előzetes megegyezésen dolgozik, amelynek nyomán az OTP megváltoztatja bizonyos tevékenységeit, és cserébe az ukránok nemcsak átmenetileg, hanem tartósan is leveszik a háború szponzorainak listájáról, cserébe pedig a magyar kormány áldását adná az Európai Békekeretből az újabb 500 millió eurós kifizetésre, ami ukrajnai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés