Előfizetői tartalom

Lefekszünk, és nem tudjuk, hogy holnap mire ébredünk - Mégis mi zajlik a magyar egészségügyben?

Az elmúlt időszakban inkább a magánellátók felé áramlottak az orvosok, ezért kérdés, hogy a korábbi kapacitások rendelkezésre állnak-e a közfinanszírozott kórházakban - fejtette ki a Portfolio-nak adott interjújában az állami egészségügy kilátásaival kapcsolatban Babai László, a Príma Medica Egészségközpontok alapítója, aki szerint eközben a magánegészségügyi szolgáltatások iránti kereslet éppen platózik, és egy ilyen időszakban felerősödnek a konszolidációs törekvések. Az igazgatóval beszélgettünk a jövőre 20 éves társaságcsoport növekedéséről, annak hatteréről, a legutóbbi pénzügyi eredményeiről, a legnagyobb kihívásokról és a tervekről is.

Legutóbb közel három évvel ezelőtt beszélgettünk, akkor még a Covid-hullámok kellős közepén. Hogyan látja, merre fejlődött a magánegészségügyi szolgáltatók piaca azóta? Három évvel ezelőtt mindent a Covid, annak következményei uraltak a hazai egészségügyben is. Az akkoriban meghozott kormányzati döntéseket sem szabad elfelejteni, ugyanis 2020 nyarán született meg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés