Előfizetői tartalom

Guntram Würzberg: elkötelezettek vagyunk 1 milliárd eurónyi beruházás mellett Magyarországon

Számos kockázat befolyásolhatja a klímasemleges energetikai átállást mind Európában, mind Magyarországon. Döntő szerepe lehet az együttműködésnek, és a politikai akaratnak abban, hogy teljesíteni lehessen az EU klímavédelmi céljait az energiapiacokon. Magyarországon különösen fontos lesz a napelemes szabályozás kérdéseinek tisztázása, valamint a hálózati díjak rendszerének újragondolása - derült ki Guntram Würzberg, az E.ON Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatójának az Energy Investment Forum 2023 konferenciánkon elmondott előadásából. A szakember kijelentette, a társaság elkötelezett amellett, hogy a következő években egymilliárd eurónyi fejlesztést hajtsanak végre a hazai piacon.

Würzberg beszédét azzal kezdte, hogy mivel az E.ON Európa-szerte jelen van a nemzeti energetikai piacokon, átfogó képük van arról, hogy milyen kihívásokat jelent az egyes országokban a klímasemleges energiatermelésre történő átállás. Emlékeztetett, hogy az E.ON Európa egyik legjelentősebb hálózatüzemeltetője jelenleg, és további befektetésekre készül: a következő években...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés