Előfizetői tartalom

Lépett a kormány, de ez kevés lesz - Még 1500 milliárd forintot kellene valahol találni idén

Azzal, hogy a kormány 3,9 százalékról 5,2 százalékra emelte az idei GDP-arányos hiánycélt, egyáltalán nem oldódtak meg a költségvetési gondjai. Már félévkor is inkább 6 százalék körüli deficit látszott reálisnak 2023-ra, most egy friss elemzés szerint pedig akár a 7 százalékot is meghaladná, ha nem hozna további intézkedéseket a kormányzat. Vagyis még mindig a nemzeti össztermék mintegy 2 százalékának megfelelő összeget kellene valahonnan előteremteni az év végéig. Ráadásul a 2024-es cél is veszélyben van, további lépések nélkül nehezen teljesíthető a 2,9 százalékos hivatalos cél.

Budapest Economic Forum 2023 Közeleg a Portfolio őszi gazdasági csúcskonferenciája a magyar gazdaság kilátásaival. Vegye meg a jegyét most! Információ és jelentkezés Megemelte a célt a kormány, de ez még kevés lesz Az eddigi 3,9 százalékról a GDP 5,2 százalékára emelte idei költségvetési hiánycélját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés