Előfizetői tartalom

Átalakulás előtt áll az egészségügy - Interjú a GE HealthCare hazai vezérével

Még jelentős a bizalmatlanság a mesterséges intelligencia alkalmazását illetően, ezen igyekszünk változtatni. Az AI felelős használata nélkül ugyanis nem fogjuk meglépni a szükséges mérföldköveket, amelyek elé az egészségügy átalakulása állít minket - nyilatkozta a Portfolio-nak adott interjújában Földvári Jutas Szvilen, a GE HealthCare Közép- és Kelet-Európáért felelős ügyvezető igazgatója, aki szólt arról is, hogy a különválásnak milyen előnyei vannak a nemzetközi cégcsoport szempontjából. A szakemberrel arról is beszélgettünk, hogy az átalakulás miként befolyásolja a magyar vállalat működését, amely egyébként a globális társaságcsoport egyik stratégiai központja.

Milyen szándékok vezérelték a GE-t, amikor arról döntött, hogy leválasztja a HealthCare üzletágat egy külön cégbe? A GE HealthCare-ben ezt a különválást már vártuk egy ideje. A 2023-as év elejére érett meg a helyzet arra, - nyilván hosszas előkészítő munkát követően - hogy ez meg is történjen. A cél az volt, hogy magunk mögött hagyjuk a konglomerátum struktúrát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés