Előfizetői tartalom

Az állam a MÁV-csoport jelentős részét adja el egy magántőkealapnak

A MÁV-csoporthoz tartozó MÁV Vagon Kft. többségi részét privatizálhatják: a vasúttársaság bejelentése szerint a cég 75 százalékát adják el, hogy magántőkét vonjanak be. Azt viszont hangsúlyozzák,  cég ugyanakkor továbbra is a MÁV–Volán-csoport leányvállalata marad, így a munkavállalók foglalkoztatásának feltételeit nem befolyásolja a tulajdonosi szerkezet változása. Az új tulajdonos a Hernádi Zsolt érdekeltségéhez sorolt egyik magántőke alap leányvállalata lesz.

Magántőke bevonásával válhat jobbá, egyszerűbbé a vasúti járművek karbantartásának és gyártásának folyamata a MÁV–Volán-csoportnál, miután a kormány döntése nyomán a MÁV VAGON Kft. mintegy 75 százaléka magánkézbe kerül. A cég ugyanakkor továbbra is a MÁV–Volán-csoport leányvállalata marad, így a munkavállalók foglalkoztatásának feltételeit nem befolyásolja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés