Előfizetői tartalom

Látóhatáron belül a 400 ezer forintos minimálbér - Egyre közelebb a megállapodás

November 20-ra várható egy olyan átfogó bérmegállapodás, amely nemcsak az idei bérkompenzációról, a jövő évi emelésről, de a következő 4 év béremelési stratégiájáról is szól. Lényegében célegyenesben van a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma mai ülése után a teljes bérmegállapodás. Az egyik munkáltatói szervezet kért egy kis haladékot, hogy még várják meg a harmadik negyedévi GDP-adatokat, mert recessziós környezetben azért nem biztos, hogy ugyanúgy terhelnék a vállalatokat a jövő évi béremeléssel, mint akkor, ha véget ért a visszaesés. A következő négy évben 400 ezer forint közelébe kellene, hogy emelkedjen a minimálbér, már csak az uniós irányelvek miatt is.

A munkáltatói és a munkavállalói szervezetek mellett ezúttal a kormány is ott volt a bérekről szóló tárgyalásokon. Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke korszakos bérmegállapodás előkészületeiről beszélt a mai tárgyalások után. „Bár a kormány még vizsgálja a költségvetési hatásokat, de vélhetően lesz megállapodás arról, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés