FONTOS Trump elleni merénylet: mi lesz most a piacokkal, és mi vár a forintra?
 
Előfizetői tartalom

Hivatalossá vált: Románia előzte Magyarországot

Fél évvel az előzetes adatok megjelenése után az Eurostat friss adatközlésével megerősítést nyert: Magyarországon az egy főre jutó GDP (vásárlóerő-paritáson számolva) az EU átlagának 76,6%-a volt, míg Romániában ez az arány 76,7%. Vagyis hivatalossá vált, hogy Románia a legismertebb fejlettségi mutató esetében megelőzte hazánkat.

Az Eurostat október 11-én adta ki a felülvizsgált egy főre jutó GDP-statisztikát, amely megerősíti a márciusban már megírt, előzetes adatokon nyugvó fő megállapításunkat: Románia beelőzte hazánkat a gazdasági fejlettségi mutató alapján (a revíziók során a tavasz eleji előzést még egyszer visszakorrigálta az Eurostat, az új adat azonban újra Románia előzését erősítette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés