Előfizetői tartalom

Bulgária megakaszthatja a magyar gázellátást, Szijjártó Péter már erős kritikát küldött

Bár Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere, Moszkvában arról beszélt, hogy Magyarország energiaellátása biztonságban van, de már utalt egy eddig nem ismert kihívásra is. Bulgáriában kihirdetésre vár egy törvény, amely jelentősen drágábbá tenné a Magyarországra tartó gáztranzitokat is, sőt Szijjártó kilátásba helyezte az orosz gáztranzit esetleges leállását is.

Két hete első olvasatban elfogadta a bolgár parlament azt a törvényjavaslatot, amely ha a második körös szavazáson is átmegy, valamint a köztársasági elnök is kihirdeti, akkor 10,2 eurós extra adót vet ki az orosz vezetékes gázszállításra megawattóránként, ami rendkívül komoly kérdéseket vet fel Magyarország Bulgárián keresztüli orosz gázvásárlása kapcsán. A Portfolio...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés