Előfizetői tartalom

A kormány komoly változásokat tervez a magyar adószabályokban

Változnak a külföldi jövedelmek, az agrártámogatások adómentességi szabályai, valamint könnyítést kapnak a távközlési különadó hatálya alá eső cégek. A kormányzat átírja az áfaszabályokat is, valamint a jövedéki termékek adózásán is módosít. A csomagban tisztázzák az amerikai-magyar adóegyezmény felmondása utáni eljárásrendet. Emellett búcsúzik jövőre a telekommunikációs különadó.

Az egyik legjelentősebb változás a most társadalmi egyeztetésre küldött adócsomagban a külföldi jövedelmek adóztatása területén történik. Az új rendszer alapján az előadói, művészeti és sporttevékenységekből származó jövedelem adókötelezettségét a tevékenység végzésének helye szerinti államban kell megfizetni. A változás azokat a személyeket is érinti, akik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés