Előfizetői tartalom

Bemutatta a kormány a minimumadó tervezetét: rengeteg bevétel jöhet a költségvetésbe

A kormány közzétette a globális minimumadóról szóló törvénytervezetét, amely a multinacionális vállalatoknak és nagyméretű belföldi vállalatoknak is plusz társaságiadó-terhet jelent. Az előirányzat tisztázza a legfontosabb alapelveket és meghatározásokat, meghatározza, mely vállalatoknak kell a minimuadót fizetniük, és hogyan kell kiszámítaniuk azt. A Pénzügyminisztérium becslése szerint közel százmilliárd forint plusz bevétel keletkezhet – derül ki a társadalmi egyeztetésre adott dokumentumokból.

A törvény értelmében a kiegészítő adó alanyai azon vállalatcsoportok tagjai lesznek, melyeknek a végső anyavállalat összevont (konszolidált) pénzügyi beszámolója szerinti éves bevétele legalább két egymást követő évben meghaladja a 750 millió eurót. Az alacsony adóterhelésű államokban rendelkező csoporttagokat plusz tételek terhelik majd meg. Ebbe beleértve az elismert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés