Előfizetői tartalom

Kiábrándító elemzés érkezett: mi vár a benzines autókra?

A világ energiafogyasztása és az energiaszektor karbonkibocsátása tovább növekszik 2050-ig, mivel a globális népesség és gazdaság növekedése kioltja az energiahatékonyság javulásának és a tiszta technológiák terjedésének hatásait - áll az Egyesült Államok Energiainformációs Ügynökségének (EIA) jelenlegi trendeken és érvényben lévő szakpolitikákon alapuló elemzésében. E szerint bár az elektromos járművek értékesítései tovább emelkednek, nem tudják majd kiszorítani a benzines és dízeles járműveket, mivel a folyamat a következőkben lassulni fog.

Az új jelentés által vázolt kilátások meglehetősen borúsnak tűnnek a klímaváltozás elleni fellépés szempontjából, de lényegében nem sokban térnek el a témában született más meghatározó prognózisok fő következtetésétől, miszerint további jelentős intézkedésekre van szükség a klímavédelmi célok eléréséhez, elsősorban a világ kormányai részéről. Az EIA...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés