Előfizetői tartalom

Kimondták a bolgárok a durva gázpiaci húzás valódi okait, amelyek Magyarországnak is kellemetlenek lehetnek

Mi is bűnösök vagyunk azzal, hogy orosz gázt továbbítunk Bulgárián keresztül, és azért vezetjük be a jelentős „energia-hozzájárulást”, hogy egy kicsit fájjon a Gazpromnak, miközben arra kényszerítjük Szerbiát és Magyarországot, hogy másfelé tekintsenek – ezt mondta az ügyre rálátó névtelen forrás a Financial Timesnak. A téma nagyon összetett, és számos forgatókönyv azonosítható, amelyek közül egyesek a Magyarországra érkező orosz gázszállítást is érinthetik. 

Nemcsak névtelen forrás nyilatkozott a témában a lapnak, hanem Aszen Vaszilev bolgár pénzügyminiszter névvel is, aki azt mondta, hogy a lépés teljesen összhangban van azzal az uniós céllal, hogy mérséklődjön az orosz gázfüggőség, és egyébként is csak a Gazprom nyeresége fog csökkenni. Szavai szerint az új adó (...) teljes mértékben összhangban van az EU azon céljával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés