Előfizetői tartalom

Pórázt adna a kormány az önkormányzatokra, költségvetési biztosokat ültethet a polgármesterek nyakára

A Belügyminisztérium nagyon kemény kontroll alá vonná az eladósodott magyar településeket: egy most megjelent tervezet szerint szigorú adósságrendezési eljárást indíthatnak majd a hitelezők az önkormányzatokkal szemben, a kormány pedig költségvetési biztost nevezhet ki a helyi vezetők fölé. Az adósságrendezés része lehet az önkormányzati vagyon értékesítése is. Annyi könnyítés van, hogy a bajba jutott önkormányzatok maguk is elindíthatják az eljárást, ha nehéz helyzetbe kerültek egy adósuk miatt.

A Belügyminisztérium erős kontroll alá fogná az eladósodott magyar városokat, településeket. A most társadalmi egyeztetésre kiadott tervezet legfontosabb pontjai közé tartozik az adósságrendezési eljárást kezdeményezők körének bővítése tartozik. Ezentúl nemcsak a helyi önkormányzat hitelezője, hanem maga az önkormányzat is kezdeményezheti az eljárást, ha lejárt tartozásai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés