Előfizetői tartalom

Nagyon hiányoznak a költségvetésnek az áfabevételek

Nem állt még helyre az általános forgalmi adóból származó bevételek körül a rend, szeptemberben az előző évhez képest csupán 1,9 százalékkal nőttek a nettó áfabevételek - derül ki a költségvetés részletes havi statisztikáiból. Szintén nagyon érdekes, hogy nagyon megugrottak a kilencedik hónapban a központi költségvetés kiadásai.

Két héttel ezelőtt hozta nyilvánosságra a Pénzügyminisztérium az előzetes szeptemberi államháztartási adatokat. Ebből már kiderült, hogy szeptemberben többlet jött össze a költségvetésben.

A tárca most hozta nyilvánosságra a részletes táblázatokat, amiből már kiolvasható, hogy miként jött össze ez a szufficit. Az biztos, hogy nem az áfabevételeknél kell keresni a pozitív trendet, itt ugyanis a helyzet nem változott. A jelentős infláció közepette, és a reáljövedelmek csökkenése miatt a fogyasztás még mindig szenved és ezen keresztül az áfabevételek is:

idén szeptemberben 711 milliárd forintnyi áfa folyt be, ami 1,9%-kal magasabb a tavaly szeptemberi összegnél.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés