Előfizetői tartalom

Még több orosz földgázt vesz Magyarország a Gazpromtól, de kemény falba ütközhet az üzlet

Szabó Dániel
A Gazprom 2023-ban eddig összesen már 1,3 milliárd köbméternyi pluszt gázt szállított Magyarországra a hosszú távú szerződésen felül, és egy megállapodás érdekében további plusz mennyiséget szállít az idei télen - jelezte Alekszej Miller, az orosz gázcég vezetője a TASZSZ-nak. Mindez érdekes helyzetet teremt, mert Bulgária egy különadót vetett ki a Török Áramlat vezetéken érkező orosz eredetű földgázra, ami könnyen olyan vitához vezethet a Gazprommal, ami miatt teljesen leállhat ezen az útvonalon a gázszállítás, miközben ez a magyar ellátás főforrása.

„Jelentős többletmennyiséget szállítunk a magyar piacra. Idén a plusz mennyiség már 1,3 milliárd köbméter gázt tesz ki. És van egy megállapodásunk arról, hogy a most kezdődő őszi-téli időszakban folyamatosan további tételeket fogunk szállítani” – jelentette ki a Gazprom-vezér. Abban viszont nem fogalmazott egyértelműen, hogy a többlet mekkora része lehet egy új...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái