Előfizetői tartalom

Eljött a pillanat, amitől sokan féltek – Az egész világot megrengetheti az Egyesült Államok

Hétfőn 2007 óta először emelkedett 5 százalék fölé az amerikai tízéves kötvényhozam, ami kulcspillanat lehet a piacon. A befektetők a szeptemberi Fed-ülés után kezdtek erőteljesen kitárazni a kötvényekből, mivel attól tartanak, hogy a jegybank a korábban vártnál tovább tartja magasan a kamatot. Erre tett rá egy lapáttal még az izraeli konfliktus, ami a biztonságosabb befektetések felé tereli a piaci szereplőket.

Áttört a fontos fal Utoljára több mint tizenhat éve, 2007 júliusában volt példa arra, hogy 5 százalék felett legyen az amerikai tízéves hozamszint, ez a rekord dőlt meg most hétfőn. A befektetők a szeptemberi Fed-ülés után kezdtek erőteljes eladási hullámba, szeptember 20-án még 4,37 százalékon állt a hozamszint, az év elején pedig 3,94 százalékon állt. A legutóbbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés