Előfizetői tartalom

Itt az MNB várva várt döntése: így vágja át a gordiuszi csomót a jegybank!

75 bázisponttal, 12,25 százalékra csökkentette az alapkamatot kedden az MNB Monetáris Tanácsa, illetve ezzel párhuzamosan a kamatfolyosó két szélét is ugyanennyivel húzták lejjebb – derül ki a jegybank oldalán megjelent határozatból. Hamarosan érkezik majd a hivatalos közlemény az indoklással, illetve háttérbeszélgetést tart Virág Barnabás alelnök.

Ismét kamatdöntő ülést tartott kedden az MNB Monetáris Tanácsa, mely az alapkamat 75 bázispontos csökkentéséről határozott. Így az alapkamat és az irányadó ráta múlt havi összeolvadása után az eddigi havi tempónál kisebb ütemben folytatja a lazítást a jegybank. Ezzel öt egymást követő 100 bázispontos kamatvágás után változott a kamatcsökkentés üteme. Az előzetes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés