Előfizetői tartalom

Nagy dobásra készül az ország legnagyobb magánkórháza

A Magyar Nemzeti Bank október 4-én kiadott határozatában engedélyezte a Medicover Egészségközpont Zrt. számára, hogy Medicare Biztosító Zrt. néven saját, nem-életbiztosítót alapítson - szúrta ki a Portfolio az MNB oldalán megjelent felügyeleti döntést. A magyar magánegészségügyi szolgáltatói piac legnagyobb magánklinikája - melynek biztosítói lábát eddig is irigykedve figyelték a versenytársak - érdekes húzással állt elő, hiszen jelenleg a svéd Medicover Försäkrings AB Magyarországi Fióktelepével áll ilyen kapcsolatban. Közben az is kiderült a társaság szintén elmúlt napokban közzétett tavalyi éves beszámolójából, hogy árbevétele már 22 milliárd forint felett van, viszont a jövedelmezősége a Medicovernek is romlott, ahogy a szektor más szereplőinél is ez volt a jellemző. Kérdéseinkkel megkerestük a társaságot is, ahonnan válaszokat kaptunk a biztosítóalapítással kapcsolatban, de röviden értékelte számunkra a cég a tavalyi és az idén várható üzleti teljesítményt is.

Megjöttek a 2022-es számok: még mindig messze a legnagyobb A Medicover - a szokásos időbeli csúszással - október elején hozta nyilvánosságra a tavalyi évről szóló beszámolóját. Ha a konszolidált számokat nézzük, akkor azt mondhatjuk, hogy a társaság hatalmasra nőtt: 2022-ben csoportszintű árbevétele elérte a 22,2 milliárd forintot, ami éves szinten 17%-os növekedésnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés