Előfizetői tartalom

Újabb fordulat: alkotmánybíróságra viszi a durva bolgár gázpiaci lépést az államfő

Számos jogsértést lát a bolgár államfő az új bolgár gázpiaci energia-hozzájárulásról szóló törvényben, amely 10,2 eurós költséget ró az orosz gáz importjára és tranzitjára megawattóránként, és ezért a bolgár alkotmánybírósághoz fordult csütörtökön – derült ki Rumen Radev elnök közleményéből. A téma bizonyára szóba kerül a ma délután 3-kor kezdődő brüsszeli EU-csúcson is, hiszen érinti többek között Magyarország, Ausztria, Csehország és Szlovákia gázellátását is a Török Áramlaton keresztül.

Az oroszbarát Rumen Radev kénytelen volt aláírni és október 13-án kihirdetni a bolgár parlament által elfogadott módosításokat, amelyeket az Oroszország elleni szankciós lépésekről szóló törvénybe tettek bele a kormány kezdeményezésére a bolgár képviselők. A csütörtöki közlemény szerint Radev úgy látja: a bolgár parlament által elfogadott törvényjavaslat sérti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés