Előfizetői tartalom

Ünnepli Brüsszel a lengyel kormány bukását, de nagyon csúnya pofonba szaladhatnak bele

Egyre valószínűbb, hogy az október 15-i parlamenti választások után Donald Tusk lesz Lengyelország miniszterelnöke. A posztot 2007 és 2014 között már betöltő politikus egyik legfontosabb feladatának a jelenleg elzárt uniós pénzcsapok megnyitását nevezte meg, és már Brüsszelbe is ellátogatott ennek érdekében, ahol tárgyalást folytatott Ursula von der Leyennel. Sokan abban reménykednek, hogy Tusk vezetésével Lengyelország az uniós integráció kerékkötőjéből annak motorjává válhat, de számos olyan akadály és nehézség van, amelynek feltétlenül csillapítania kell ezt az optimizmust.

Donald Tusk Brüsszelbe látogatott Másfél héttel a lengyelországi választások után Donald Tusk, aki a jelen pillanatban a legesélyesebb a miniszterelnöki székre, Brüsszelbe utazott, ahol többek között Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével is tárgyalt. Sajtótájékoztatóján Tusk – aki már volt lengyel kormányfő 2007 és 2014 között – egyértelművé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés