Előfizetői tartalom

Kiderült: egyetlen, valódi oka van annak, hogy nem indult még el a Gáza elleni, mindent elsöprő szárazföldi invázió

Hiába halmozta fel Gáza mellett páncélozott járművek ezreit és katonák tízezreit az izraeli hadvezetés, még mindig nem indult meg a térség ellen többször is beharangozott szárazföldi offenzíva. A New York Times számos izraeli katonai és politikai vezetővel folytatott beszélgetés során megtudta: a késlekedés fő oka az, hogy az izraeli vezetők nem tudnak konszenzusra jutni azzal kapcsolatosan, hogy pontosan hol, mikor, milyen módon támadjanak, illetve, hogy támadjanak-e egyáltalán.

Ahogy a Hamász terroristái váratlanul megtámadták Izraelt, azonnal megindult a katonai válaszcsapás: Jeruzsálem több mint 300 ezer tartalékost hívott be, majd jelentős csapatösszevonásokat hajtott végre Gáza mellett és az északi határon. Az izraeli katonai és politikai vezetés többször is utalt arra, hogy szárazföldi invázió lesz Gáza ellen, melynek célja a Hamász totális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés