Előfizetői tartalom

Megváltozott a britek híres jelképe

Változáson esett át a britek első világháború óta használt jelképe: a pipacs. Az 1990-es évek óta most először módosítják a pipacsot, amelyet az Egyesült Királyság lakói minden év novemberében mellükre tűzve emlékeznek a korábbi háborúkban szolgáltakra, elesettekre, s amellyel a fegyveres erők kötelékében szolgálókat és családjaikat támogatják.

Flandria mezői és az emlékezés jelképe Az emlékezés jelképének nevezett pipacs már több mint 100 éves szimbólum, amelyhez számos történet kötődik. Az első világháború alatt a harcok nagy része Nyugat-Európában zajlott. A szétbombázott, súlyos harcok által pusztított, korábban gyönyörű vidéket sármező, sivár és kopár tájak jellemezték, ahol alig vagy semmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés