Előfizetői tartalom

Olyat mondott a bolgár pénzügyminiszter, ami a magyar-orosz gázszerződésre komoly veszélyt jelent

Azért vetettük ki az orosz gázra a 10 eurós energia-hozzájárulást, hogy segítsük az orosz gázról leválást, és közben költségvetési bevételre is szert tegyünk, harmadrészt pedig azért, hogy az orosz gázszállítás drágításával egyenlő versenyfeltételek alakuljanak ki a régiós gázpiacon – ezt a három érvet mondta Aszen Vaszilev bolgár pénzügyminiszter a capital.bg portálnak adott interjúban.

Az első érvhez egy másik kérdésben hozzátette: egyáltalán nem biztos, hogy lesz bármi bevétele jövőre a költségvetésnek orosz gázszállításokra kivetett hozzájárulásból, amivel azt üzente: megszűnhet az orosz gázszállítás a Bulgárián át vezető Török Áramlaton. Ha ez valóban így lenne, az azért lenne nagyon fontos fejlemény Magyarország számára is, mert a 2021-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés