Előfizetői tartalom

Oszkó Péter: a problémák az elmúlt évek gazdaságpolitikájának a jellegéből adódó szükségszerű következmények

Portfolio
|
A magyar gazdaságpolitika és a jelenlegi piaci környezet kihívásairól beszélt Oszkó Péter az OXO Holdings vezérigazgatója a Pénzcentrumnak adott interjújában, amelyben kifejtette, hogy a kormányzati gazdaságpolitika az érdemei mellett több hibát is elkövetett, ami miatt a gazdaság már négy negyedéve recesszióban van, valamint az idei évre már nem vár érdemi javulást. Nem tartja meglepőnek, hogy fejlettségben megelőzte Románia Magyarországot.

Az interjúban Oszkó Péter összehasonlította a jelenlegi gazdasági helyzetet a 2009-es válság időszakával, amikor ő lett Magyarország pénzügyminisztere. Elmondta, hogy bár a recesszió mélyebb volt 2009-ben, az infláció és a gazdasági helyzet szempontjából a mai helyzet is komoly kihívások elé állítja Magyarországot. „Ma egy enyhébb recesszióval kell megküzdenünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés