Előfizetői tartalom

Ez aztán a rezsicsökkentés! A mínuszos gázszámlák valódi háttere

Kezd megérkezni hazánkba is az ősz (bár a korábbi éveknél talán lassabb ütemben) és vele együtt beindult a fűtési szezon is, ami magával hozta azt is, hogy az - elsősorban havi alapon elszámoló - ügyfelekkel elkezdtek szembe jönni az érdekesebbnél érdekesebb gázszámlák. Bár a tavalyi tapasztalatok alapján ennek már nem kellene újdonságnak számítania, azonban sokan még most is furcsán nézik a gázszámlájukat, amikor az negatív egyenleget tartalmaz. Cikkünkben azt mutatjuk be, hogy a szolgáltató miért fizet vissza az ügyfélnek pénzt a gázszámlán.

A rezsicsökkentés 2022-es nagy átalakítása után a fogyasztók több, első ránézésre technikainak tűnő, de végső soron jelentős, akár a pénzügyeiket is (sokszor átmenetileg) befolyásoló kérdés megválaszolására kényszerültek: átalány vagy havi diktálás, vegyes vagy fűtésre használt fogyasztói profil, stb. Cikkünkben mi most a havi diktálós gázfelhasználók esetével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés