Előfizetői tartalom

Hamarabb jön a béremelés Magyarországon!

Portfolio
Még idén 15%-kal emelkedik a minimálbér - jelentette be a Facebookon Hollik István, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója. Ezzel megerősítette Czomba Sándor államtitkár szavait, aki a napokban arról beszélt, hogy a 100 ezer forintos bérkompenzáció helyett (amelyet a kormány nem fogadott el) előre hozzák a minimálbér emelését. Frissítés: később Hollik István "emelkedik" helyett már azt írja, hogy "emelkedhet" a minimálbér.

A minimálbér 15%-kal, míg a bérminimum 10%-kal emelkedhet. Utóbbi esetében a munkaadók kisebb, a munkavállalók nagyobb emelést szeretnének - mondta a napokban Czomba Sándor, a gazdaságfejlesztési minisztérium államtitkára az M1-en. Ugyanakkor megállapodás harmadik elemét a kormány nem támogatta, ez a 100 ezer forintos egyszeri bérkompenzáció lett volna. Helyette az lett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés