Előfizetői tartalom

Eddig nem látott adatok érkeztek a koronavírus magyarországi terjedéséről

A 2023/2024-es influenza járványügyi szezon első néhány hetének adatait hozta nyilvánosságra pénteken a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ. Az első egy hónap alapján az idei járványszezon nagyjából úgy fut le, mint tavaly, viszont nagyon érdekes, hogy az NNK központi laborjába sokkal több minta kerül be kivizsgálás céljából, és ezek közül minden negyedik Covid-fertőzést mutat ki. A múlt héten 153 főt vettek fel kórházba súlyos légúti fertőzés miatt, 74%-uknál Covid-vírus állt a háttérben és a kórházba került covidos betegek több mint háromnegyede 60 év feletti. Ez pedig szintén arra világít rá, hogy az újabb koronavírus-variánsok megjelenése és gyors terjedése még mindig az idősebb korosztályt veszélyezteti a leginkább. Ennek fényében nagy szükség lenne hivatalos oltási ajánlásra és Covid-oltásokra, de a hírek szerint jelenleg egyik sincs idehaza.

Az NNK jellemzően minden évben az adott felsőlégúti járványszezont a 40. héttől kezdődően regisztrálja (és tart a következő év 20. hetéig) és hozza nyilvánosságra heti rendszerességgel az ezzel kapcsolatos részletes adatokat. Vagyis a 2023/2024-es szezon az idei 40. héten kezdődik (október 2-i héttel) és 2024. 20. hetéig tart. Mindezek ellenére a népegészségügyi központ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés