Előfizetői tartalom

Vallott a magyar kormány, hova vezet az amerikai büntetőintézkedés

Beérett az amerikai bosszúintézkedés, amelyet Washington még azért rendelt el, mert tavaly nyáron a magyar kormány megvétózta a multinacionális cégekre kivetett globális minimumadót. A Magyarország és az Egyesült Államok Kormánya között 1979-ben aláírt kettős adóztatás elkerüléséről és az adóztatás kijátszásának megakadályozásáról szóló egyezmény hatályon kívül helyezésével új szabályok lépnek életbe a külföldről származó jövedelmek adózásában. Bár végül az Orbán-kormány most a minimumadó tervezetét is a parlament elé terjeszti, az amerikai válaszlépés miatt a magyar adórendszer alapjait érintő változásokra kényszerül a kormány.

Mint ismert, tavaly júliusban jelentette be az Egyesült Államok, hogy miután Magyarország megvétózta a globális minimumadó bevezetéséről szóló EU-s direktíva elfogadását, felmondja az 1979 óta fennálló, a kettős adóztatás elkerülését biztosító rendeletet. NOHA A MAGYAR KORMÁNY AZÓTA MEGSZAVAZTA AZ UNIÓS TERVEZETET, az egyezményt nem újították meg, új sem lép...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés