Előfizetői tartalom

Rekordokat döntöget, miközben szenved a hazai turizmus: teljes a zűrzavar, hogy mi történik valójában

A hazai turisztika teljesítményét hosszú ideje kommunikációs zűrzavar övezi. A híradások egy része visszafogott teljesítményről számol be, eközben más tudósítások mennybe repítik az ágazatot. Az ellentmondásokhoz hozzájárul az idegenforgalmi adatok egyenetlensége. Ugyanakkor a kavarodás fő oka, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) ezt kihasználva olyan adatokra hivatkozik, amelyek nem is nyilvánosak, a nyilvánosaknak viszont látványosan ellentmondanak. Ez pedig azért különösen pikáns, mert az MTÜ nem csak egy kormányügynökség, hanem adatgazda is.

Kezdjük három idézettel: „Tény, hogy az idei főszezon 17 millió vendégéjszakát hozott, ami felülmúlja a tavalyi, de még a 2019-es adatokat is.” „Több mint hatmillió vendég érkezett a magyarországi szálláshelyekre a három nyári hónapban a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint. Az idei nyári forgalom ezáltal 1 százalékkal meghaladja a tavalyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés