Előfizetői tartalom

Lesújtó számok érkeztek: nőtt a szegénység Magyarországon

2022-ben tovább nőtt a háztartások jövedelme: az egy főre jutó éves bruttó jövedelem 3 millió 84 ezer forint volt, 17,6%-kal több, mint az előző évben. Az egy főre jutó éves nettó jövedelem pedig 16,9%-os növekedés mellett 2 millió 245 ezer forintot tett ki. Az egyes háztartástípusok közül továbbra is az egyedülállók jövedelme volt a legmagasabb - derül ki a KSH legfrissebb, 2022-re vonatkozó, a háztartások életszínvonaláról szóló kiadványából. A számok ugyanakkor arra is rávilágítanak, hogy tovább nőtt a szegénység Magyarországon, a népesség 19,6%-át fenyegeti ennek kockázata.

Portfolio Investment Day 2023 A megtakarítási és befektetési trendekről lesz szó a szerdai Portfolio Investment Day 2023 eseményen. Ne maradj le róla, regisztrálj te is! Információ és jelentkezés Nőtt a magyar háztartások jövedelme 2022-ben tovább nőtt a háztartások jövedelme. Az egy főre jutó éves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés