Előfizetői tartalom

Megtették az utolsó előtti lépést a bolgárok, hogy leálljon Magyarország felé a Gazprom gázszállítása

Óriási lépést tett a Bulgartransgaz azzal, hogy a napokban kiküldte a gázkereskedők felé a megawattóránként 20 levás tranzitdíjról szóló számlát, mert ha ezt 5 munkanapon belül nem fizeti be például az orosz Gazprom, akkor megtagadhatja felé a szállítási menetrend teljesítését, és így hivatalosan leállhat az orosz cég gázszállítása Bulgárián és Szerbián át Magyarország felé – tudta meg a Portfolio egy gázkereskedőtől. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy a gyakorlatban is leállna az orosz molekulák szállítása Magyarország felé, mert elő van készítve egy kerülőutas megoldás, amely semlegesítheti ezt a bolgár húzást.

Miután a minap megírtuk, hogy a Bulgartransgaz felszólította a gázkereskedőket: nyilatkozzanak arról, hogy mennyi orosz gázt forgalmaztak októberben, mert különben minden gázmennyiséget orosznak tekintenek, egy újabb fontos lépést tett. Úgy tudjuk, hogy a bolgár cég november 5-én, tehát vasárnap, már ki is küldte a gázkereskedők felé a megawattóránként 20 leváról szóló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés