Előfizetői tartalom

Újra lefújták a hidrogénvonatok uniós tenderét Romániában

MTI
Mindössze egyetlen ajánlat érkezett a hidrogénvonatok beszerzésére Romániában, amely számos ponton nem felelt meg a kiírásban, így másodszor is érvénytelenítette a tendert a vasúti reformért felelős hatóság (ARF). Ez afelé mutat, hogy az uniós helyreállítási program keretében nem lesz hidrogénvonat beszerzése keleti szomszédunknak.

Románia az uniós helyreállítási terv keretében azt tervezte, hogy 12 hidrogénhajtású vasúti szerelvényt vásárol 520 millió lejes (39,6 milliárd forint) uniós támogatással. A cél az volt, hogy az ország déli részén, a Bukarest-Pitesti-Craiova, Bukarest-Targoviste, Bukarest-Pitesti-Curtea de Arges és Bukaresti-Henri Coanda Nemzetközi Repülőtér nem villamosított vasúti szakaszokon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés