Előfizetői tartalom

„Egy választási győzelem kulcsa az alacsony munkanélküliség, ezt elhozhatják a zöld technológiák”

A klímavédelem és a profit nem zárják ki egymást, de a gyakorlatias és gazdaságilag életképes megoldásokra kell koncentrálni. A zöld átállásnak nemcsak környezetvédelmi szempontból van értelme, hanem gazdasági növekedést és munkahelyteremtést is generálhat, ez pedig hatékonyabb eszköz lehet a klímaszkeptikusok és a kormányok meggyőzésére, mint pusztán az éghajlatvédelmi célok emlegetése – mondta el a Portfolio-nak adott interjúban Bertrand Piccard, a Solar Impulse Foundation alapítója és elnöke, aki Lantos Csaba energiaügyi miniszterrel is tárgyalt a magyar zöldátállás lehetőségeiről.

Megnézve a Solar Impulse Foundation bemutatkozó anyagait, inkább tűnik egy üzleti vállalkozás portfoliójának. Hogy fér össze a klímavédelem és a profit? Olyan megoldások felkutatására törekszünk, amelyek nemcsak ökológiailag megfelelők, hanem gazdaságilag is életképesek, akár nyereségesek. A logikánk az, hogy az iparágak, vagy az egyes országok és régiók számára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés