Előfizetői tartalom

Fajsúlyos adóváltozásokra készülhetnek az egyéni vállalkozók

Már tárgyalja a parlament a Pénzügyminisztérium legújabb adócsomagját, amely számos fontos változást hoz az egyéni vállalkozók számára, például törvényileg már nem úgy kezelik őket, mintha cégek lennének. A csak melléktevékenységként egyéni vállalkozást folytatók adóalapja a jövedelem 89 százaléka lenne a költségként el nem számolható szociális hozzájárulási adó miatt, cserébe szja-kedvezményeket is igénybe vehetnek majd. Változások jönnek az átalányadózásnál és az adótartozások nyilvántartásában is – ismertette a Portfolio-val Kiss Helga, az RSM Hungary adóüzletágának igazgatója.

Az adócsomag központi eleme az egyéni vállalkozók adózásának átalakítása. A tervezett változtatásokkal a célnak az egyéni vállalkozók „kvázi társaságként” történő adózásának megszüntetése szolgál a hivatalos indoklás szerint. Mint azt a szakértő elmondta, az új rendszerrel az egyéni vállalkozók adózása a jövőben igazodni fog az önálló tevékenységet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés