Előfizetői tartalom

Így kérjünk fizetésemelést a pusztító infláció közepette

Ha magas az infláció, akkor gyakran szembesülnek a cégvezetők a munkatársak fizetésemelésre vontakozó igényeivel, különösen az év vége felé. Hogyan érdemes kérni, és mit ajánlhat fel az a cég, amelyik már nem tud kigazdálkodni egy újabb 10-15%-os bérfejlesztést?

Nemcsak a munkaadók kezdenek sokrétű kalkulációkba a következő 12 hónap költségtételeit, stratégiáját illetően, de a munkavállalók is hajlamosabbak számot vetni bevételeikkel, kiadásaikkal, és megfogalmazni jövőre vonatkozó terveiket az év vége közeledtével. Különösen akkor, amikor elszállnak a munkavállalók kiadásai.

Készítsd elő az alapokat!

Aki mélységeiben ismeri munkaadója bérezési politikáját, a fizetésekkel kapcsolatos szabályzatot, a vezetői döntésmechanizmust, a cafetériarendszerben elérhető elemeket, az sokkal hatékonyabban tud érvelni. Ismerd meg a szükséges munkajogi aspektusokat - ha vannak -, a kollektív szerződések tartalmát, az aktuális munkavállalói törekvéseket, például az esetlegesen már zajló egyeztetések paramétereit, lehetséges forgatókönyveit. Ezek ugyanis mind befolyásolhatják a bérezési politikát. Ha van erre mód, tájékozódj, hogy az iparágon belül - és különösen a közvetlen versenytársnak számító cégeknél - milyen mértékű béremelések történtek az elmúlt időszakban vagy következnek.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés