Előfizetői tartalom

Figyelmeztetés érkezett Brüsszelből: évekig képtelen lesz kordában tartani a hiányt a magyar kormány

Portfolio
Hiába emelte 5,2 százalékra az idei hiánycélt a kormány, még ezt sem fogja tudni teljesíteni, ahogy 2024-ben és 2025-ben is lényegesen magasabb lehet a deficit a célnál – derül ki az Európai Bizottság szerdán közölt friss előrejelzéséből. A brüsszeli testület szerint a kedvezőtlen fejlemények miatt jövőre emelkedhet a GDP-arányos adósságráta. A Bizottság szerint idén visszaesik a magyar gazdaság teljesítménye, majd onnan is nehezen pörög fel a kormány által vágyott 4 százalékra.

Szerdán közölte szokásos őszi gazdasági előrejelzését az Európai Bizottság, mely szerint 2023-ban 0,7 százalékkal zsugorodhat a magyar GDP, innen jövőre 2,4 százalékra, 2025-ben pedig 3,6 százalékra pöröghet fel a növekedés. Az infláció jövőre 5 százalék körül lehet átlagosan, majd utána 4 százalékra lassulhat. A bizottsági előrejelzés szerint a magyar költségvetés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés