Előfizetői tartalom

Teker a szankciókon Brüsszel, a magyar kormány lehet a gyenge láncszem

Portfolio
A Politico birtokába jutott dokumentumok szerint Brüsszel újabb szankciók kivetését fontolgatja Oroszország ellen, az orosz gyémántokat célzó javaslatokkal, az olajtranzakciókra vonatkozó szigorúbb jelentéstételi követelményekkel és bizonyos importkorlátozásokkal. Az Európai Bizottság 11. szankciócsomagja óta a szankciók kijátszását próbálja megakadályozni az államszövetség, és olyan intézkedésekre összpontosít, amelyek elkerülik, hogy az EU-t jobban károsítsák, mint Oroszországot. Kérdés azonban, hogy a szankciókat egyre jobban ellenző Magyarország megszavazza-e a javaslatot.

A javaslat lényege az orosz gyémántok unión belüli kereskedelmének betiltása, hasonlóan ahhoz, ahogy az Egyesült Államok már meglépte ezt. Az EU, amely korábban habozott Belgiumnak az antwerpeni gyémántkereskedelem miatti aggályai miatt, most együttműködik az országgal, az Európai Bizottsággal és a G7-ekkel a tilalom életbe léptetésében. A 2024 januárjában életbe lépő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés