Előfizetői tartalom

Óriási fordulatot hajtott végre a kormány: drágább és nehezebb lesz külföldi dolgozókat hozni Magyarországra

Nagy meglepetést okozott a kormány azzal, hogy a megalkotás után szinte azonnal visszavonta azt a sokat vitatott törvényt, amely a külföldiek - vagyis EU-n kívüli országokból érkezők - magyarországi munkavállalását szabályozta volna. Alig több mint egy hónap alatt új törvényjavaslatot készített. Az új idegenrendészeti törvényt november 14-én nyújtották be az Országgyűlésnek, majd november 20-án elindul a részletes vitája. A Portfolio által megkérdezett munkaerőközvetítő cégek úgy látják, hogy alapvetően szigorodik a szabályozás, és hosszabb távon több kérdést is tisztázni kellene, főleg, ami a külföldi munkaerő lakhatását illeti.

Szigorúbban megnézik majd, hogy milyen munkakörökre lehet behozni külföldi dolgozót. Többek között azért, mert a vendégmunkások körében új kategorizálást vezet be a törvény - mondta Nógrádi József, a Trenkwalder Magyarország kereskedelmi igazgatója a Portfolio megkeresésére. Egyrészt bevezeti a szezonális vendégmunkás kategóriát - ők 6 hónapra érkezhetnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés