Előfizetői tartalom

Meghatározó adóváltozásokra készül a kormány, sorjáznak a döntések a héten

Fajsúlyos változások jönnek a magyar adórendszerben, amelyekről a héten már dönthetnek is a parlamentben. Jön a globális minimumadó, megy az amerikai-magyar adómegállapodás, de új szabályokra készülhetnek majd az egyéni vállalkozók is, még ha itt az utolsó pillanatban új irányba fordult a kabinet. Alacsonyabb lesz viszont több más adóteher, egy adót pedig ki is vezetnek. Összefoglaltuk, mire kell figyelni.

A héten fontos döntésekre készülnek a parlamentben a négynapos ülésrend alatt. Az országgyűlés hétfőn egyebek mellett a Varga Mihály pénzügyminiszter által beterjesztett tavalyi zárszámadást is tárgyalja majd, de vita lesz a jövő évi adótörvényekről és a globális minimumadóról szóló javaslatról is.   Utóbbi rendszere a tervek szerint 2024. január 1-jétől lépne...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés